A fitnessről

A fitness célja, hogy helyes életmódra,egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra nevelje a fiatalokat.

A fitness az a sportág, amely magában foglalja az összes nőies sportágat- torna , RG, aerobik, tánc, ballett, akrobatika. Minden 4 és 18 év közötti leánygyermek számára ajánljuk, aki szívesen megismerkedne ezzel a gyönyörű, összetett, de nehéz sportággal. A gyermekeknek rendezett versenyeken általában 4 egyéni- C,B, A és Elit- 5 csapat- duó, trió, kis csapat, nagy csapat és formáció- kategória van.

A gyakorlatnak 90 mp-nek kell lennie, amiben be kell mutatni erőelemeket,lazasági elemeket, gimnasztikai elemeket, elemkapcsolódásokat,akrobatikát és ezt show jellegű koreográfiával előadni.

A C kategóriában a gyermekek kötelező gyakorlatot mutatnak be, így a kezdők számára is biztosítva van a versenyzési lehetőség, ha szeretnének.

B kategóriában már egyéni gyakorlatot kell bemutatni, de D elemet nem tartalmazhat a gyakorlat.

A kategóriában már az a követelmény,hogy minél több D elemet hajtson végre a versenyző és minél magasabb szintű technikai tudással hajtsa azt végre.

Elit kategóriában már 2 forduló van: testforduló és a gyakorlat. Itt szintén az a követelmény,hogy minél több D elemet hajtson végre a versenyző és minél magasabb szintű technikai tudással hajtsa azt végre.

Egyesületünk növendékei minden évben részt vesznek:

Sportolóinknak

Jelenleg nincs információ

Versenynaptárból

Jelenleg nincs a közeljövőben verseny